Witam, dzisiaj doszło do mnie białko - pierwszy raz w życiu będę z tego korzystał. Na opakowaniu jest napisane,żeby wymieszać z 200ml mleka lub wody. Jestem na diecie redukcyjnej i w śniadaniu już mam 200mln mleka, dodając kolejne 200mln to już będzie 400ml,a z tego co się orientuje to mleko na redukcji nie jest wskazane. Z kolei na pewno smakuje [...]
tak jak w temacie Można białko z wodą mineralną nieprzegotowana?? bo niechce mi sie gotawac wody a puźniej czekać az ostygnie bo jak wlewam gorącą wode to sie robią takie grudki co sie już ch nieda rozpuścić
Witam Pytanie jak w temacie. Czy próbował ktoś z was białko,które dobrze smakuje z wodą? Z mlekiem wiadomo, że większość białek smakuje bardzo dobrze, ale z samą wodą jest już niestety gorzej. Mógłbym ktoś coś polecić??
Witam! Stosuje po treningu godzina 18:30 Bialko: ULTIMATE PROTEIN Koncentrat Białka Serwatkowego 80% + Białko Mleka + Kazeinian Wapnia 90% Do tego Kreatynę : Trec CM3 1250 Zaraz po treningu zawsze wypijałem bialko + woda do tego te tabsy. Redukcje masy już raczej mam zakończoną więc czy powinienem do tego dostarczyć miód? 40G białka + 0,5 wody + [...]
Witam. Zakupiłem ostatnio białko WHEY Protein firmy Allnutrition. Po otwarciu opakowania zauważyłem kilka mniejszych grudek, ale spoko, czasami się zdarza. Problem zaczyna się gdy chcę sobie białko zmieszać z wodą lub mlekiem. Mianowicie niewiele białka się rozpuszcza, oraz na powierzchni zostają nierozpuszczone grudki. Próbowałem mieszać z [...]
Cześć podobnież nabiał(twarogi, serki wiejskie, sery, itd.) ma wpływ na prolaktynę, która wpływa na poziom wody podskórnej? czy to prawda? czyli, jeżeli ktoś czerpie sporą ilość białka w bilansie z nabiału to co?co z warstwą podskórną? nici z ostrych rysów budowy? kto w temacie kumaty to poproszę o wypowiedź
no właśnie białko z mlekiem czy z wodą - jakie są różnice? zdania są podzielone a czy umiecie powiedzieć coś głębiej która wersja jest lepsza i ma lepsze wartości odżywcze? (może coś z punktu chemicznego?)
Składniki: 50g zielonej soczewicy 150g pomidorków koktajlowych 50g czerwonej cebuli 15g natki pietruszki 10g oliwy z oliwek pół cytryny pieprz i sól Sposób przygotowania: Soczewice ugotować al dente - żeby była chrupiąca. Przepłukać zimną wodą po ugotowaniu. Pomidorki, cebulę oraz natkę pietruszki drobno posiekać. Z połowy cytryny wycisnąć sok. [...]
Składniki: 30g odżywki białkowej o smaku słonego karmelu 100g daktyli sól Sposób przygotowania: Daktyle pociąć na kawałki i zalać ciepłą wodą w celu namoczenia - przynajmniej na noc. Namoczone daktyle zblendować z odżywką białkową. Dodać sól do smaku. Masę przelać do silikonowych foremek. Włożyć do zamrażarki na kilka godzin. Wartości odżywcze [...]
https://www.youtube.com/watch?v=WQsE9eQO_2E Składniki: 4 jajka 15 g mąki ryżowej 50 g daktyli 50 g płatków ryżowych 10 g masła orzechowego PEAUNAT BUTTER CRUNCH 3 g oleju kokosowego ALUTRITION NUTWHEY czekoladowy SAUCE ZERO kokosowy Sposób przygotowania: Płatki ryżowe oraz daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na chwilę. Następnie wszystkie [...]
Czego potrzebujemy 720 g schabu wieprzowego 5 ml oleju Dziki Rzepak 30 g mąki ryżowej 250 g cebuli przyprawy -pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie. Jak wykonać Schab myjemy i osuszamy. Olej rozgrzewamy na patelni. Każdy plaster schabu obtaczamy w mące z obu stron i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy krótko - do zamknięcia porów w mięsie. [...]
Czego potrzebujemy: 100 g kaszy jaglanej 250 ml mleka 120 ml wody 30 g kremu Pistachio 30 g wpc Pistachio 30 g obranych i posiekanych pistacji 30 g wiórków kokosowych Jak wykonać: Kaszę wsypujemy na sitko. Przepłukujemy na zmianę zimną i wrzącą wodą. Dzięki temu pozbędziemy się goryczy. Następnie do garnka wlewamy mleko i wodę, dodajemy kaszę i [...]
Czego potrzebujemy: 200 g płatków owsianych 200 ml wody płaska łyżeczka proszku do pieczenia 25 g żurawiny 2 jajka 150 g granulek serka wiejskiego 120 g brzoskwiń w żelu Jak wykonać: Płatki zalewamy wodą na około 15 minut. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka, żurawinę, proszek do pieczenia dodajemy do płatków i dokładnie mieszamy. Kolejno [...]
Czego potrzebujemy: 50 g szparagów - najlepiej główki 50 g mixu kolorowych papryk 50 g cukinii 100 g krewetek 2 ząbki czosnku 20 g oliwy 1/3 pęczka natki pietruszki kawałeczek posiekanego chilli 65 g makaronu 10 g tartego parmezanu Jak wykonać: Szparagi kroimy na pół i gotujemy około 1 minuty - odcedzamy. Paprykę i cukinię kroimy na drobne [...]
Czego potrzebujemy: 800 g piersi z indyka 20 g oliwy 50 g cebuli 200 g czerwonej papryki 500 g passaty pomidorowej 30 g suszonych pomidorów 60 g zielonych oliwek sól, pieprz, bazylia, oregano Jak wykonać: Pierś z indyka myjemy, osuszamy, tniemy na niezbyt grube paski i przyprawiamy solą i pierzem. Smażymy na 10 g oliwy. Cebulę siekamy na cienkie [...]
Czego potrzebujemy: 8 g Dziko Słodkiej galaretki 200 ml mleko 2% tłuszczu + 50 ml wody 45 g kaszy manny 20 g WPC - najlepiej natural 2 łyżeczki erytrytolu - jeśli lubicie mega słodkie to 3. Jak wykonać: Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Jak będzie zimna wlewamy do kieliszków/szklanek/słoików. Jeśli chcecie by Wasza panna cotta [...]
Müllerdrink Vegan to coś w rodzaju mleka smakowego. Występuje w dwóch wersjach smakowych - waniliowym i czekoladowym. Sama marka znana jest z tego typu napojów, ale stosunkowo niedawno wyszła także naprzeciw wegetarianom i weganom, wypuszczając na rynek wersję wegańską. Bazą napoju jest owies, a o smaku decydują aromaty lub kakao. Zdecydowanym [...]
Składniki: 30g mąki ryżowej 100g wędzonej piersi z kurczaka cukinia pieczarki 1 całe jajko cebula bazylia papryka przyprawy do smaku odrobina wody gazowanej pam do smażenia Sposób przygotowania: Mąkę ryżową dokładnie mieszamy z jajkiem i wodą. Masę należy wylać na rozgrzaną patelnie i smażyć do momentu zrumienienia. Pozostałe składniki kroimy i [...]
Czego potrzebujemy: 200 g kolorowej papryki 80 g marchewki 80 g korzenia pietruszki 80 g groszku cukrowego 200 g cukinii kawałek białej części pora pół niedużej czerwonej cebuli 20 g oliwy czosnkowej 200 g piersi z kurczaka 100 g sosu słodko kwaśnego - ulubionego 150 g makaronu - ja użyłam udon - możecie zastąpić ryżowym sól, pieprz Jak wykonać: [...]